dimarts, 13 de juliol del 2010

Evolucions positives

Des de fa uns vuit anys en que vàrem començar el camí amb Turismefàcil, han passat moltes coses en referència a la integració de les persones amb discapacitat, mobilitat reduïda o, segons la darrera definició, persones amb diversitat funcional. Sigui quin sigui el nom que li donem, hi han hagut molts canvis.
Fent revisió d'aquests darrers anys, l'any 2002 no hi havien gaires webs ni gaire informació (ni a internet ni publicades en paper) que informessin de manera adequada sobre quins llocs podia visitar una persona que utilitzés cadira de rodes. Les grans ciutats - Barcelona per exemple - començaven a despuntar donant algunes facilitats. Però hi havia moltes coses a millorar. Recordo una nit que vàrem estar esperant l'autobús (teniem el cotxe al taller) més d'una hora perque tots els autobusos que passaven no eren de pis baix. La mala sort va ser que aquella nit jugava el Barça i tots els autobusos estaven donant servei al Nou Camp. A data d'avui el transport públic ha millorat ja que totes les línies d'autobús son accessibles a cadires de rodes i això ens ha facilitat molt la vida. Un altre situació és la del metro, ja que intenten adaptar-lo però no sempre ho fan correctament (estacions mal "adaptades"). També hi ha el problema de les persones no gaire "educades" que de tant en tant es dediquen a espatllar els ascensors del metro amb actes de vandalisme i d'altres situacions que tractarem un altre dia.

Deixant de banda les grans ciutats, el turisme rural i els establiments de moltes comarques de Catalunya han fet un canvi substancial. Ja existien hotels amb serveis per a persones amb discapacitats funcionals, però com eren establiments de gamma alta (4 estrelles mínim) no hi havien gaires oportunitats de gaudir-ne perque el seu preu era alt (a no ser que tinguis una bona butxaca). Avui en dia el turisme rural i els establiments de restauració de petites viles han fet els deures. Gràcies a això a Turismefàcil trobem forces facilitats per compartir amb tothom. Us convidem de nou a gaudir-ne visitant-nos. Us fa el pes?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada