dissabte, 29 de març del 2008

Marxant una de barreres....



Una de les meves "reclamacions" a favor de les persones amb discapacitat sobre tot, es que es respectin i es faciliti la possibilitat de circular amb una cadira de rodes. A la meva ciutat, Barcelona (suposo que a d'altres també) les motos son una peça important dins de la circulació, pero hi han tantes que en ocasions, mes que facilitar, destorben. I que em respectin els que van en moto, ara ho explico. No s'ha de posar a tothom dins del mateix sac, pero la meva experiència de vianant i observador em mostra que les motos aparquen allà on volen, i sovint aparquen enganxades a les portes dels cotxes. Segurament, no hauran parat a pensar que les persones amb discapacitat i les que van en cadires de rodes, necessiten un espai prou ample per poder canviar de la cadira al cotxe. Si posem la moto davant la porta, malament anem. Llavors ens toca o pujar la persona pel cantó contrari, el de la calçada amb el corresponent perill, o moure el cotxe per pujar amb seguretat amb la corresponent molèstia per partida doble, per l'acompanyant i per la persona que va en cadira.
Ahir, divendres, vaig veure (i ho podreu veure a la foto) un usuari amb discapacitat que ha posat un rètol al vidre del seu cotxe fart d'aquesta situació. Jo fa dos anys que passo a peu pel carrer on està aparcat el cotxe i fins avui no ha posat l'avís el seu propietari. Deuria estar fins els co.... o els ova... (no se si es home o dona) d'aquesta situació. Em sembla be que es queixi. I hauriem de ser mes durs.
S'ha parlat molt de empatitzar, de posar-se en la pell del altre. Jo tinc una opinió al respecte. Que si, jo faria anar en cadira durant tres o quatre dies a aquestes persones que per exemple tapen les portes, perque entressin de cop dins la realitat. Potser pensareu que soc massa dur, pero m'agradaria que us trobessiu en la meva situació, a veure que pensàveu llavors. També ens varen donar molt la "pallisa" des de l'Ajuntament amb el tema Bicing, que si no es pot circular per la vorera, que no es pot aparcar als passos de vianants, paperes, arbres, senyals de trànsit. Però i de aparcar enganxadets a la porta dels cotxes? En parla algú, NOOOOO. Doncs nosaltres (el propietari del cotxe de la foto i jo SIIIII).

Apa, salut